Novinky z prostredia interpretov Flotsam and Jetsam, Oranssi Pazuzu, Nile, Tortharry

flotsam and jetsam kapela 2024

Flotsam and Jetsam vydajú nový album

31.5.2024

flotsam and jetsam kapela 2024Kultová americká thrashmetalová kapela Flotsam and Jetsam 13. septembra poteší fanúšikov už 16. albumom I Am the Weapon. Opäť vyjde pod vydavateľstvom AFM Records.

flotsam and jetsam i am the cover

Tracklist:

  1. A New Kind of Hero
  2. Primal
  3. I Am the Weapon
  4. Burned My Bridges
  5. The Head of the Snake
  6. Beneath the Shadows
  7. Gates of Hell
  8. Cold Steel Lights
  9. Kings of the Underworld
  10. Running Through the Fire
  11. Black Wings

Pozrite si videoklip k prvému singlu Primal:

Vyhlásenie kapely:

„Sme veľmi radi, že opäť môžeme Flotzillou potešiť metalovú komunitu! Tentoraz bude mať podobu nášho najnovšieho singlu Primal.

Pri tejto skladbe sme sa snažili zachytiť „punch in the face“ energiu, ktorou sú Flotsam and Jetsam známi, a spojiť ju s melódiou, ktorá vám utkvie v hlave na niekoľko dní… Dúfame, že ju naši fanúšikovia prijmú, pretože sme veľmi spokojní s tým, ako táto skladba a nová nahrávka dopadli, a tešíme sa na vás všetkých už čoskoro!“

Flotsam and Jetsam vznikli v Phoenixe takmer pred 40 rokmi. Ich debut mal názov Doomsday of the Deceiver. Je to ich jediná platňa, ktorá získala hodnotenie 6K od vplyvného britského časopisu Kerrang! Basgitarista Jason Newsted neskôr prešiel do Metallicy, zatiaľ čo kapela v roku 1988 vydala brutálny album No Place for Disgrace.

Nahrávky Cuatro (1992), Drift (1995), High (1997) a My God (2001) sa v heavymetalových kruhoch stále umiestňujú mimoriadne vysoko.

Linky:
www.flotstildeath.com
www.facebook.com/flotsamandjetsam.official
www.instagram.com/flotsamandjetsamofficial
https://shop.afm-records.de

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR, Foto: Joel Barrios – Photography That Rocks at Summer Breeze Brasil

Oranssi Pazuzu – chystaný album

24.5.2024

Štyri roky po poslednom albume Mestarin kynsi, fínski psychedelic/black metalisti Oranssi Pazuzu vydali nový singel Muuntautuja.

Stanovisko Oranssi Pazuzu:
„Po troch rokoch pomalého varenia a poučného experimentovania s časopriestorom privítajte Muuntautuja – The Shapeshifter, novú skladbu z nášho pripravovaného albumu. Nechajte si ňou otvoriť lebku smerom k prázdnote a doviesť sa do opojného stavu premeny.“

Linky:
https://www.facebook.com/Oranssi-pazuzu-58437793552/
https://www.instagram.com/oranssipazuzu/
https://www.youtube.com/channel/UC93Nnu8LP94kTGj3ltMsa3Q/
https://open.spotify.com/artist/3XFQRe2FsSOjrODygK4caW
https://oranssipazuzu.bandcamp.com/

Zdroj:
NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

Nile – chystaný album

29.5.2024

nile kapela 2024Ikonická americká brutal/deathmetalová formácia Nile tento rok vydá desiaty album The Underworld Awaits Us All. Tešiť sa naň môžete 23. augusta. Očakávajte technickosť a brutalitu.

Natočený bol v Sandersovom vlastnom štúdiu Serpent Headed Studios v Greenville v Južnej Karolíne, na mixáž a mastering sa kapela vrátila k inžinierovi Markovi Lewisovi (Cannibal Corpse, Dying Fetus, Whitechapel).

nile the underworld cover

Tracklist:

  1. Stelae of Vultures
  2. Chapter for Not Being Hung Upside Down on a Stake in the Underworld and Made to Eat Feces by the Four Apes
  3. To Strike with Secret Fang
  4. Naqada II Enter the Golden Age
  5. The Pentagrammathion of Nephren-Ka
  6. Overlords of the Black Earth
  7. Under the Curse of the One God
  8. Doctrine of Last Things
  9. True Gods of the Desert
  10. The Underworld Awaits us All
  11. Lament for the Destruction of Time

Prvým singlom je skladba s megadlhým názvom Chapter for Not Being Hung Upside Down on a Stake in the Underworld and Made to Eat Feces by the Four Apes:

Karl Sanders komentuje:
„Chapter for not being Hung Upside Down je jednou z našich najobľúbenejších skladieb na novej platni. Je to veľká zábava, náročná a nepredvídateľná, ale s nákazlivo brutálnou, nespútanou atmosférou. Som si istý, že počas živých vystúpení bude v mosh pite to bude “nářez”.

Linky:
https://nile-official.com/
https://www.facebook.com/nilecatacombs/
https://www.instagram.com/nile_official/
https://www.youtube.com/user/NileCatacombs

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Casey Coscarelli]

Tortharry poprvé na desce v češtině! Novinka dostane název Paměť kamenů

31.5.2024

tortharry kapela 2024Tuzemská deathmetalová legenda Tortharry dokáže i po více než třiceti letech na scéně překvapit. Vůbec poprvé vydá album v češtině! A to už brzy. Jedenáctá řadovka Paměť kamenů bude venku v první polovině června.

Za zásadní změnou nestojí kalkul či tak podobně, spíše snaha zkusit zase něco nového. Posunout se dál. „Byl to nápad Lemyho (basa, zpěv), který s tím za mnou přišel před dvěma lety na jedné svatbě. Proběhly nějaké drinky, byla legrace a do toho Lemy, že se mnou potřebuje mluvit. Nakonec z něj vylezlo, že bychom mohli natočit album v češtině. V tu chvíli jsem netušil, jestli je to skvělá myšlenka, nebo naopak, ale měl jsem v sobě pár piv a souhlasil jsem,” usmívá se kytarista a zpěvák Dan.

tortharry pamet kamenu cover

Z nápadu byli zprvu lehce na rozpacích i ostatní členové týmu Tortharry. „Byli zaražení, ale nikdo neřekl, že je to nesmysl. I náš dvorní textař Štefan Ležovič souhlasil, ačkoliv prohlásil, že to bude oříšek, protože dosud psal texty jen v angličtině. Zkrátka… usoudili jsme, že do toho půjdeme a uvidíme, jak to dopadne,” popisuje Dan.

Ze začátku to snadno nešlo. Ve zkušebně si kapela nebyla jistá, zda bylo rozhodnutí správné, ale vše se zlomilo ve studiu The Barn. „Během natáčení jsme zjistili, že se nám to fakt moc líbí! Že jsme nešlápli vedle. Myslím si, že fanoušci, i ti skeptičtí, budou nakonec překvapení,” dodává Dan.

Deska je koncepční. Jak název napovídá, věnuje se kamenům, respektive těm, co pamatují hrůzné věci naší historie. S textovou stránkou pak koresponduje ryze deathmetalový obal a celková grafika alba.

„Každá kapela, která vydává novou desku, je natěšená. Už nám není 20 let, takže nečekáme revoluci, ale těšíme se, jak novinku fanoušci přijmou. My z ní máme radost. Je to správné retro, avšak s moderním soundem a produkcí,” uzavírá Dan.

Paměť kamenů vyjde hned v několika formátech, jmenovitě na CD, na černém vinylu a digitálně. Na CD a digitál se můžete těšit právě již příští měsíc, přičemž křest desky se uskuteční na MetalGate Czech Death Festu, jenž se uskuteční 13. až 15. června v Červeném Kostelci. Vinylová verze je pak v plánu ve druhé polovině roku.

Autor: Václav Votruba

www.metalgate.cz
admin@metalgate.cz

TZ

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *