Kerry King – From Hell I Rise

kerry king from hell cover

 kerry king from hell coverThrashový veterán Kerry King uviedol v máji na scénu svoju novú kapelu, nesúcu jeho meno, debutovým albumom s názvom From Hell I Rise. Pár dní po tomto ohlásení svet šokovala správa, že Slayer sa vracajú na koncertné pódiá necelých päť rokov po oficiálnom ukončení činnosti.

Fanúšikovia začali byť podozrievaví a zdvihla sa tak vlna obvinení z vypočítavosti. Či to bude viac, než len tri ohlásené koncerty, sa zatiaľ nevie.

Stručná história

Formácia Slayer, ktorá vznikla v roku 1981 v Kalifornii, uhranula svet hlavne albumami Reign In Blood, South Of Heaven a Seasons In The Abyss. Rýchly a agresívny štýl ich zaradil do ,Veľkej Štvorky’ thrash metalu, spolu s kapelami Metallica, Megadeth a Anthrax.

Nahrávka s desivým názvom God Hates Us All (Boh nás všetkých nenávidí) vyšla 11. septembra 2001, kedy došlo k teroristickému útoku na ,dvojičky’ v New Yorku.

Jeff Hanneman, jeden zo zakladajúcich členov kapely, nečakane zomrel v roku 2013 na zlyhanie pečene, spôsobené otravou po uhryznutí pavúkom.

Povstal som z pekla

Gitarista Kerry Ray King sa rozhodol urvať thrashmetalový trón opäť pre seba. Na tomto ťažení sa k nemu pridali Paul Bostaph (bicie, Forbidden, Slayer), Kyle Sanders (basa, Hellyeah), Phil Demmel (gitara, Machine Head, Vio-lence) a Mark Osegueda (spev, Death Angel).

Všetci sa istotne zhodnú na tom, že novinka je takmer čistý Slayer z ich posledných albumov. Ako uznávaná legenda už pán Kráľ nepotrebuje nič dokazovať a nemusel by sa tak striktne držať osvedčených vzorcov. Aj keď určitý vývoj tam je.

Za najlepšie skladby považujem úvodnú Diablo, Idle Hands, Trophies Of The Tyrant, Tension, hardcore punkové korene pripomenie krátka Everything I Hate About You, Two Fists s refrénom ako od Prong a titulnú From Hell I Rise.

Prvému sólovému albumu thrashového priekopníka by určite pomohla kratšia stopáž. Hoci sa dobre počúva, viac ako 46 minút je predsa len celkom dosť.

Verdikt

Kerryho miesto v metalovej sieni slávy je už isté a ako ostrieľaný bard vo svojom obore sa mohol pokúsiť o niečo odlišnejšie. Ale o čo? Robí to, čo mu ide najlepšie. A zopár skvelých momentov tam je.

Lineup:

  • Mark Osegueda – spev
  • Kerry King – gitary
  • Phil Demmel – gitary
  • Kyle Sanders – basa
  • Paul Bostaph – bicie

Tracklist:

  1. Diablo
  2. Where I Reign
  3. Residue
  4. Idle Hands
  5. Trophies of the Tyrant
  6. Crucifixation
  7. Tension
  8. Everything I Hate About You
  9. Toxic
  10. Two Fists
  11. Rage
  12. Shrapnel
  13. From Hell I Rise

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Reigning Phoenix Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://kerrykingofficial.com/
https://www.facebook.com/KerryKingOfficial/
https://www.instagram.com/kerrykingmusic/
https://soundcloud.com/kerryking-music
https://www.youtube.com/@KerryKingOfficial
https://open.spotify.com/artist/6r1McS7CU46TsVEh1ckGuH

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *