Novinky z prostredia interpretov Blind Guardian, Imperia, HammerFall, Refore

blind guardian band

Blind Guardian znovuvydajú album Somwhere far Beyond

7.6.2024

blind guardian bandLegendárna nemecká kapela Blind Guardian znovuvydá ich legendárny album z roku 1992 Somwhere far Beyond.

blind guardian somwhere revisited cover

Tracklist:

  1. What is Time (Revisited)
  2. Journey Through the Dark (Revisited)
  3. Black Chamber (Revisited)
  4. Theatre of Pain (Revisited)
  5. The Quest for Tanelorn (Revisited)
  6. Ashes to Ashes (Revisited)
  7. The Bard’s Song – In the Forest (Revisited)
  8. The Bard’s Song – The Hobbit (Revisited)
  9. The Piper’s Calling (Revisited)
  10. Somewhere Far Beyond (Revisited)

Somwhere Far Beyond uzrie svetlo sveta 2. augusta. Po troch albumoch vydaných u No Remorse Records to bol ich veľký debut pod hlavičkou veľkej nahrávacej spoločnosti – Virgin Records. Otvoril im dvere na japonský trh, čo viedlo k rastu ich celosvetovej popularity.

Po tom, čo na albume Tales From The Twilight World z roku 1990 našli správnu rovnováhu medzi rýchlosťou, heavy metalom, melódiami, dramatičnosťou a neodolateľnými refrénmi, S.F.B. tento prístup zdokonalilo.

Blindi tu experimentovali s klávesmi, orchestrálnymi aranžmánmi a folklórnymi prvkami. Spomínaný folk sa odrazil v ich najznámejšej piesni – The Bard’s Song (In The Forest), zatiaľ čo iné skladby ako Ashes to Ashes, rýchla Journey Through The Dark alebo The Quest For Tanelorn dobre nadviazali na predchádzajúce, prevažne rýchle albumy.

Hansi Kürsch v podrobných poznámkach vysvetľuje:

,,Pôvodný nápad nebol znovu nahrať album. Pri skúšaní na výročné koncerty prišla korona a my sme si nemohli byť istí, či sa tieto akcie uskutočnia. Stále sme chceli osláviť výročie albumu a ak by sme nemohli zaradiť live verziu, tak sme si pôvodne mysleli, že by sme mohli aspoň nahrať skúšky….

Snažili sme sa zachytiť to, čo sme urobili v roku 1992, ale nahradiť mladosť zručnosťami a skúsenosťami, avšak s poriadnym apetítom. Nikdy sme nehovorili o žiadnych zásadných zmenách, ale s viac ako 30-ročnou skúsenosťou a našou súčasnou zostavou už tieto ingrediencie dodávajú nový nádych.”

Celkovo je Somewhere Far Beyond Revisited kompaktnejší a viac zameraný na gitarové aranžmány, no zachováva si všetky harmónie a melódie, ktoré sú pre originál nevyhnutné.

Gitarista André Olbrich: ,,Nakoniec sme skončili s touto cool hybridnou verziou. Spojili sme to, ako hráme skladby dnes, ale zároveň sme sa snažili zachovať ducha speed metalu z raných 90. rokov!”

Linky:
http://www.blind-guardian.com/
https://www.facebook.com/blindguardian
https://www.instagram.com/blindguardian/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

Imperia – prvý singel z pripravovaného albumu

4.6.2024

imperia kapela 2024Holandskí symfonici Imperia odhalili detaily ich pripravovanej 4 platne. Volať sa bude Dark Paradise a vydaná bude 26.6.2024. Samotné vydanie zastrešia Massacre Records.

imperia dark paradise cover

Tracklist:

  1. Better Place
  2. Reach My Tears
  3. The Family Chain
  4. The Tree of Life
  5. Reflection
  6. Soldiers of Hell
  7. Void of Emptiness
  8. Hope of Joy
  9. Lost Souls
  10. The Demons’ Fireplace

Pozrite si videoklip k prvému singlu Dream Away:

Linky:
http://imperiaband.com
https://www.facebook.com/imperiaband
https://www.instagram.com/imperiaband
https://www.youtube.com/user/Imperiaofficial

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

HammerFall – druhý singel z chystaného albumu

4.6.2024

hammerfall kapela 2024Deviateho augusta sa môžete tešiť aj na novinku švédskych HammerFall. Jej názov bude Avenge The Fallen.

hammerfall avenge the cover

Tracklist:

  1. Avenge the Fallen
  2. The End Justifies
  3. Freedom
  4. Hail to the King
  5. Hero to All
  6. Hope Springs Eternal
  7. Burn It Down
  8. Capture the Dream
  9. Rise of Evil
  10. Time Immemorial

Druhým singlom je skladba The End Justifies:

The End Justifies zachytáva podstatu charakteristického zvuku HammerFall. Sprievodný videoklip, ktorý sa natáčal v skúšobni kapely, prináša intenzívny vizuálny zážitok, ktorý zodpovedá hnacej energii skladby. Rýchle pohyby kamery a surové, nefiltrované.

Prvý singel:
Hail to the King: https://youtu.be/N_do7NRfL9c?si=-QhQI_BM5X-y_YxS

Linky:
http://www.hammerfall.net/
https://www.facebook.com/hammerfall
https://www.instagram.com/hammerfall_official/
https://www.youtube.com/user/HammerFall4REAL/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö

REFORE: Illusion of Existence – Natáčení klipu “Confusion” v extrémních podmínkách

6.6.2024

Druhá deska nadějné mladé thrashové krve z Valašska REFORE a názvem „Illusion of Existence“ je už nějaký ten pátek venku. Album je rychlejší, naštvanější a kritikou velmi kladně přijímané.

Leitmotivem celé desky je téma iluze, které je propojeno i s vypalovačkou, ke které právě teď kapela vypouští nejnovější klip „Confusion“. Průběh prvního dne natáčení klipu v Dambořicích přibližuje kytarista Fíša: „První anabáze byla hned na prvním natáčecím place, kde nám bylo v uvozovkách jenom příšerné horko a na to pak hned navazovala příšerná zima. Ale to je asi v pohodě, zanadávali jsme si, ale asi bychom drželi hubu, kdybychom věděli, co nás čeká na druhé a pro klip stěžejní lokaci.“

V lednu 2024 se skutečně ukázalo, že zima byla v tomto případě nejslabším nepřítelem a nepříjemnosti okolo natáčení klipu, za který by se nemusely stydět ani největší thrashové hvězdy z Bay area, pokračovaly: „Podmínky srovnatelné s průměrným lednovým dnem na Sibiři, tzn. šílený vichr a neskutečný mráz. A tam my bez jediného topidla kromě flašky slivovice, kterou stabilně vozíme v dodávce. Byla neděle, natáčení bylo sice domluvené a povolené, ale bez papíru s řádným potvrzením a podpisem to pánové nepůjde. To nám ochotně vysvětlil jeden strýc z naftařské společnosti, který nás odhalil na kamerách a přijel se podívat, co mu tam chce banda vlasáčů v tomhle počasí dělat za bordel. Nebudeme ukazovat, čí to byla vina, že o tom nikdo neví, naše rozhodně ne. Nicméně bylo jasné, že v Dambořicích nejsme naposledy, i když s ohledem na naše počínající omrzliny jsme to vzali celkem s klidem na duši.“ Napotřetí se klip naštěstí natočit podařilo: „Napotřetí už to nějak vyšlo, už se jenom několikrát měnil termín skrz nevyhovující počasí, v ten konkrétní den, kdy to všechno klaplo, sice neskutečně foukalo, ale na dobrou atmošku to vlastně pasovalo. Náš dvorní kameraman a režisér Ríša odvedl s klukama skvělou práci a výsledek rozhodně stojí za to. A nám neodpadl jediný zmrzlý prst, což se taky počítá,“ uzavírá Fíša.

V pondělí 10. června REFORE ještě čeká předskakování ve Foru Karlín před kapelou MACHINE HEAD.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *