Novinky z prostredia interpretov Powerwolf, Scorpions, Tublatanka, Forrest Jump

powerwolf kapela 2024

Powerwolf zverejnili druhý singel z pripravovaného albumu

21.6.2024

powerwolf kapela 2024Powerwolf, v súčasnosti jedna z najúspešnejších nemeckých kapiel, 26. júla poteší fanúšikov novým albumom Wake Up The Wicked.

powerwolf wake up wicked cover

Tracklist:

  1. Bless ‘Em with the Blade
  2. Sinners of the Seven Seas
  3. Kyrie Klitorem
  4. Heretic Hunters
  5. 1589
  6. Viva Vulgata
  7. Wake Up the Wicked
  8. Joan of Arc
  9. Thunderpriest
  10. We Don’t Wanna Be No Saints
  11. Vargamor

Pozrite si videoklip k singlu Sinners of the Seven Seas:

Hriechy môžu byť také vzrušujúce a krásne – užite si ich!

Samotný videoklip sa natáčal vo Švajčiarsku a na juhu Francúzska. Ústredný prvok tohto videoklipu je historická replika slávnej trojsťažňovej plachetnice z flotily Magellanovej prvej plavby okolo sveta v 16. storočí, ktorá už bola použitá ako miesto na natáčanie niekoľkých filmov a seriálov.

Wake Up The Wicked, očakávaný nástupca mimoriadne úspešného predchádzajúceho štúdiového albumu Call Of The Wild (2021), vyjde práve v čase prvého kompletného severoamerického turné tejto oceňovanej formácie, ktoré sa začne v auguste 2024 a po ktorom bude nasledovať ich doteraz najväčšie európske turné Wolfsnächte 2024.

Opäť ho produkoval vynikajúci Joost van den Broek z Sandlane Recording Facilities. Novinka je novým medzníkom pre Powerwolf. Nová platňa je tvrdá a plná rozmanitosti. Powerwolf  síce zostávajú verní svojmu osvedčenému, obľúbenému zvuku, ale zároveň idú o krok ďalej a ukazujú inú stránku svojich hudobných a technických schopností.

Powerwolf 20 rokov po svojom vzniku rozširujú svoj repertoár s najvyššou kvalitou a do svojej výnimočnej diskografie pridávajú množstvo budúcich koncertných hitov. Wake Up The Wicked je ďalším počinom, ktorý potvrdzuje status kapely ako lídra vo svete heavy metalu!

Predošlé single:
1589: https://youtu.be/5S0-oP9JsL0?si=IDqYkog7PHDeI3wG

Linky:
https://www.powerwolf.net/
https://www.facebook.com/powerwolfmetal/
https://www.instagram.com/officialpowerwolf/
https://www.napalmrecords.com/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: VDPictures

Scorpions točia životopisný film

20. 6.2024

Scorpions kapela
Podľa Deadline firma ESX Entertainment v súčasnosti točí životopisný film o legendárnej nemeckej kapele Scorpions. ESX Entertainment je nezávislá filmová a televízna produkčná spoločnosť, založená Alim Afsharom.

Film bude príbehom troch priateľov z rozdielnych prostredí, ktorých spojila vášeň pre rock’n’roll a podnietila ich vzostup v povojnovom Nemecku. Postupne sa z nich stala multiplatinová kapela.

Afshar hovorí: ,,Hudba skupiny Scorpions prenikla do našej kultúry vo veľkom. Ich zvuk je sugestívny a v tomto žánri nemá konkurenciu, čo je jeden z dôvodov, prečo sa hity ako Rock You Like A Hurricane a Still Loving You stále hrajú v éteri, používajú vo filmových soundtrackoch a ich hudba si stále získava novú generáciu fanúšikov po celom svete.”

,,Keď moja rodina utiekla z Iránu a prišla do Spojených štátov, hudba kapely Scorpions mi zmenila život, resp. ho zachránila,” pokračoval.

Film Wind Of Change produkujú Christina Moore a Daniel Aspromonte (Bennett’s War, American Fighter). Predbežný termín dokončenia je rok 2025, keď Scorpions budú oslavovať 60. výročie založenia.

Linky:
https://www.the-scorpions.com/
https://www.facebook.com/Scorpions/

Zdroj: https://bit.ly/45DCgIp

Legendárna Tublatanka predstavuje rockovú baladu V pevnosti lží.

21.6.2024

tublatanka kapela 2024

Skupina Tublatanka prináša pre fanúšikov novú pieseň V pevnosti lží. Chytľavá rocková balada pochádza z aktuálneho albumu Uprostred chaosu. Autorsky sa na piesni V pevnosti lží podieľala Mirka Ďurindová. Manželka speváka, gitaristu a frontmana skupiny Maťa Ďurindu napísala text aj zložila hudbu. Vypočujte si novinku s naliehavým odkazom o neprávosti, podvode a klamstve!

Foto: Lucia Benediková

Tublatanka je na scéne 40 rokov a na konte má 12 štúdiových albumov a množstvo megahitov

V minulom roku vyšlo rockovej legende nové CD a LP Uprostred chaosu s pätnástimi piesňami. Okrem toho vydala v reedícii vydavateľstva Opus prvých šesť albumov na vinylových LP platniach a CD nosičoch z osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia.

A práve z albumu Uprostred chaosu pochádza aktuálna novinka V pevnosti lží. Text piesne je intímna spoveď o neprávosti, podvode a klamstve. Človek neraz musí prekročiť svoj vlastný tieň, keď ho jeho vnútorný kompas vedie nesprávnym smerom. Túži zrúcať hradby a nechce byť viac zamknutý v pevnosti lží. Chce spoznať pravdu.

“Keď mi Mirka po prvýkrát doma na gitare zahrala túto pieseň, bol som nadšený z naliehavosti a citlivosti melódie. Spolu sme si pieseň dookola hrali na gitarách, aranžovali ju a hľadali vhodné spevácke vokály. Pieseň sa mi od prvej chvíle páčila a požiadal som manželku, aby som ju mohol nahrať na pripravovaný nový album Tublatanky,” prezradil frontman kapely Maťo Ďurinda.

Pieseň V pevnosti lží vznikala najprv v skúšobni, kde členovia Tublatanky nahrali demo verziu hudby. Potom podľa vyžarovanej nálady skladby Mirka Ďurindová urobila text piesne, inšpirovaný napätou atmosférou v našej spoločnosti ako i v medziľudských vzťahoch.

„V piesni V pevnosti lží hosťuje na klávesové nástroje Zoli Tóth, ktorý svojou hrou dotvoril charakteristickú naliehavú atmosféru piesne. Novinku sme nahrali v štúdiu Randal, kde Zoli Tóth nahrával všetky moje spevy na album Uprostred chaosu ako hudobný supervízor,“ vysvetľuje vznik piesne Maťo Ďurinda.

Tublatanka má za sebou skvelý koncert v Bratislave, kde sa na jednom pódiu ocitla s legendárnym Alicom Cooperom. Aktuálne sa Maťo Ďurinda, Juraj Topor a Peter Schlosser pripravujú na festivalové leto.

“Na všetky letné festivaly, kde koncertujeme s Tublatankou sa teším. Je to môj život už vyše štyridsať rokov. Zahráme tie najlepšie piesne. Nemôžeme vynechať rockové odpaľovačky Pravda víťazí, Skúsime to cez vesmír, Žeravé znamenie osudu či Vo veľkej škole dní,” neskrýva radosť Maťo Ďurinda.

Tlačová správa

FORREST JUMP vydali LP a nový klip “Ukolébavka”

18.6.2024

FORREST JUMP rozšiřují diskografii o LP „Vrtochy“ a vypalují klip plný emocí „Ukolébavka“

Nedají si pokoj a nedají a nedají… Tohle rčení je typické pro crossoverové harcovníky FORREST JUMP. Jejich fanoušci to však říkají s úsměvem a velkou dávkou očekávání. Polovina června je období, které si FORREST JUMP a vydavatelství Smile Music Records zvolili k několika emisím. Už 14. června vyšla LP verze alba „Vrtochy“, jíž kapela doplnila o bonus CD s názvem „Předobrazy“,
které dnes 18. června doplní zbrusu nové video ke skladbě „Ukolébavka“ právě z tohoto bonus CD.

LP seženeš na Sparkshopu: https://www.sparkshop.cz/forrest-jump-vrtochy-lpcd/

„Chtěli jsme fanouškům připravit k vinylu „Vrtochy“ také nějaké překvapení. Vybrali jsme pět písní nám blízkých hudebníků a dali jim „forresťácký“ kabát. K tomu jsme přidali tři naše akustické písně, konkrétně „Rozcestí“, „Uprostřed magnetických polí“ a „Miluj svého hejtra““, říká k vydání nosičů frontman FORREST JUMP Pepa Michálek. „CD „Předobrazy“ vznikalo postupně v Happy Metal Studio s Honzou Toužimským, Autumnal Studio s Pavlem „Kurty“ Kurtinem a v Royal Records s Bohumírem Rellichem. Jde o lidi, se kterými se nám skvěle pracuje, a kteří dávají muzice další rozměr“, doplňuje Michálek.

Obal CD „Předobrazy“ si vzal na starost opět po roce malíř a grafik David Kranz aka Daber, který vystihl myšlenku alba na výbornou. „David je naše jistota. Strašně nás pobavilo, jak dokázal jednoduše zobrazit karikatury alb, ze kterých jsme čerpali a zároveň barevně ztvárnit miniaturní „Vrtochy““, přidává svůj pohled na grafiku bubeník Maty Buriánek.

Na úterý 18. června je naplánováno uvedení premiéry nového videoklipu ke skladbě „Ukolébavka“, kterou si pánové vypůjčili z repertoáru Karla Kryla: „Poezii Karla Kryla považuji za jednu z nejpůsobivějších, kterou jsem měl možnost v životě vnímat. Píseň „Ukolébavka“ určitě nepatří k jeho nejznámějším hitům, ale obsahově je tak strašně silná, že byla naší první volbou“, říká k výběru písně Pepa

Michálek a doplňuje: „Je to vlastně totální obžaloba zbabělosti a mně vždycky stojí chlupy i na jazyku, když ji slyším“.

O pohyblivé obrázky se už poněkolikáté postaral Jiří Kobylanský, který tentokrát píseň rozdělil na třetiny, aby v prvních dvou třetinách naznačoval a ve třetí video dohnal k závěrečné pointě. „Spolupráce s Jirkou je vždycky skvělá a i přes jeho časové (ne)možnosti doufáme, že nejde o poslední video v letošním roce“, naznačuje budoucnost Maty Buriánek.

FORREST JUMP se momentálně nacházejí v období čilého koncertování v rámci festivalové sezony a jak je známe, můžeme se brzy těšit na další novinky.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *