Novinky z prostredia interpretov Ghost, Five Finger Death Punch, Tankard, Poly Noir

ghost svedsko 2024

Ghost prekvapili novou piesňou

21.6.2024

ghost svedsko 2024Ghost prekvapili novou skladbou The Future Is A Foreign Land. Daná pieseň sa nachádza na soundtracku k filmu Ghost Rite Here Rite Now. Spomínaný soundtrack  vyjde 26. júla, prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings.

Vôbec prvý originálny soundtrack skupiny Ghost, ktorý je vhodným doplnkom debutového celovečerného filmu, bude obsahovať 18 skladieb a bude dostupný vo všetkých formátoch (digitálne, CD, 2xLP).

Tracklist:

  1. Imperium
  2. Kaisarion
  3. Rats
  4. Faith
  5. Spillways
  6. Cirice
  7. Absolution
  8. Call Me Little Sunshine
  9. Watcher In The Sky
  10. If You Have Ghosts (Chamber Version)
  11. Twenties
  12. Miasma
  13. Mary On A Cross
  14. Respite On The Spitalfields
  15. Kiss The Go-Goat
  16. Dance Macabre
  17. Square Hammer
  18. The Future Is A Foreign Land

Líder Tobias Forge sa pre NME vyjadril k textu The Future Is A Foreign Land: ,,Ak máte to šťastie a zažijete tento film v kine, ste na tom celkom dobre. Patríte k tým šťastlivcom a mali by ste si užívať život, prijať ho a urobiť všetko, čo je vo vašich silách, aby sa vám a všetkým, ktorých poznáte, žilo lepšie. Nezabúdajte však na to, akú cenu si ľudstvo za posledných 55 rokov vyžiadalo, aby sa dostalo až sem, a na to, akým sračkám sme sa navzájom vystavili v boji za to, čo považujeme za lepší svet. I”s meant to make you feel thankful somehow that we can laugh at certain things and be at a fictional rock concert in this world.”

Linky:
https://ghost-official.com/
https://www.facebook.com/thebandghost/
https://www.instagram.com/thebandghost/

Zdroj: https://bit.ly/3REPtLw

Five Finger Death Punch nový album

21.6.2024

five finger death punch kapela 2024V novom rozhovore pre belgický Graspop Metal Meeting dostal gitarista Zoltan Bathory otázku, či so svojimi spoluhráčmi pracuje na pokračovaní albumu AfterLife z roku 2022.

Odpovedal (v prepise pre BLABBERMOUTH.NET): ,,Pracujeme. Takže určite príde nová nahrávka, dúfam, že budúci rok. Uvidíme kedy, ale na niektorých skladbách už pracujeme. V trezore sú stále nejaké veci – stále niečo robíme. A keď ešte nie je čas, tak to jednoducho odložíme do trezoru. Som presvedčený, že album musíme nahrať každé dva roky, možno maximálne tri…”

Linky:
https://www.fivefingerdeathpunch.com/
https://www.facebook.com/fivefingerdeathpunch/
https://www.youtube.com/channel/UCQjw3b3Ay5zMmEHUAxL93Rw
https://www.instagram.com/fivefingerdeathpunch_official/

Zdroj: https://bit.ly/4ey4o3M

Tankard oznámili zmenu na bubeníckom poste

20.6.2024

tankard kapela 2024Nemeckí „pivní thrasheri“ Tankard oznámili, že po 30. rokoch kapelu opustil bubeník Olaf Zissel.

Avšak, jeho nástupca nie je neznámy: Gerd Lücking, dlhoročný zvukár Tankard Olafa už niekoľkokrát zastupoval. Teraz prevezme túto funkciu natrvalo. Tento umelec pôsobil už vo formáciách: Holy Moses, Bonded, Veritas Maximus, Courageous, Lightmare.

Olaf komentuje:
,,Po viac ako 30 rokoch dvojitej služby (práca a kapela) sa motivácia vytratila. Cítim, ako ma fyzicky aj psychicky dobieha vek a túžim po tom, aby som sa konečne mohol uvoľniť a oddýchnuť si.  Niečo ako varenie piva, získanie rybárskeho preukazu alebo nákup ručných granátov na darknete (haha)…”

Gerd sa pridáva:
,,Bolo to pred niečo vyše 36(!) rokmi, v roku 1988, keď som ako 13-ročný fandil chlapcom z Tankard na Volksbildungsheime vo Frankfurte a hneď som si uvedomil, že jedného dňa chcem byť tiež schopný vypiť toľko piva za 90 minút..”

Linky:
https://www.facebook.com/tankardofficial
https://www.tankard.info
https://www.reapermusic.de

Zdroj: Florian Milz

Vychází druhý singl dark country projektu frontmana kapely INSANIA s názvem POLY NOIR

21.6.2024

poly noir 2024Vychází druhý singl z chystaného dark country alba POLY NOIR „K mýmu ohni nesedej”. POLY NOIR je nový dark country/noir western projekt kytaristy a zpěváka Polyho z metal-crossoverové stálice INSANIA oceněné čtveřicí Andělů. První skladby vznikaly už v roce 2018, až nyní uzrál čas pro plnohodnotnou desku.

Poly na chystané desce „K mýmu ohni nesedej“ přiznává vlivy temných mohykánů, jako je Enio Morricone, Johnny Cash, Leonard Cohen, Nick Cave či “básník zmaru” Cormac McCarthy. Nová skladba „A vymýšlíme dál“ má gangsta feeling a mezi ostatními maličko trčí ironií i tématikou, která se od westernu odklání až k odkazu film noir, Pulp Fiction a komiksu: „Po hudební stránce jde o jednu z dřevnějších, kytarovějších skladeb alba, zatímco druhá polovina se inspiruje spíš Morriconeho symfoničtějšími soundtracky,“ komentuje ústřední postava projektu Poly.

poly noir a vymyslime cover

POLY NOIR už si mezitím stihnul od fanoušků na sociálních sítích vysloužit přezdívky jako “Johnny Rotten Divokýho západu” a první singl někteří z nich okomentovali: „Něžné jako když ti po zátylku přeběhne jedovatý hmyz”.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *