Novinky z prostredia Moggs Motel, Beast in Black, Twilight Force, Poly Noir

moggs motel kapela ufo 2024

Moggs Motel Phila Mogga vydali debutový singel

28.7.2024

moggs motel kapela ufo 2024Moggs Motel, nová kapela speváka UFO – Phila Mogga, vydala prvý singel Apple Pie. Skladba pochádza z ich rovnomenného debutového albumu, ktorý uzrie svetlo sveta 4. septembra. O vydanie sa postarajú Cleopatra Records (USA) a Steamhammer/SPV (mimo Ameriky).

Všetci, ktorí sa v posledných dvoch rokoch obávali, že Mogg, jeden z najvplyvnejších rockových vokalistov na svete, po zániku svojej formácie úplne zmizne zo scény, sa našťastie mýlili.

Mogg povedal: ,,Apple Pie je prvou skladbou z extravagantného albumu MOGGS MOTEL. Týka sa hľadania kúska koláča, konkrétne ‘Apple’, pretože tentoraz by som chcel pekný veľký krémový kúsok. Takisto by som sa mohol povoziť na poníkovi, keď si švihá chvostom – aké je to sladké! Len potrebujem ten nepolapiteľný koláč. Táto skladba bola vyčarená ku koncu lockdownu. Bolo to naše prvé stretnutie ako tímu a bola to aj veľmi veselá záležitosť – takže si vychutnajte jazdu a dajte si niečo na zahryznutie… nie na zahryznutie, prosím.”

Linky:
https://moggsmotel.co.uk/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61560145255152

Zdroj: https://bit.ly/4coDRnY

Beast in Black – nový videoklip

27.6.2024

beast in black koncert 2018Beast in Black sú známi svojou dynamickou zmesou power metalu, popu 80. rokov a elektronickej hudby. Ich energické živé vystúpenia a jedinečný zvuk z nich urobili výraznú osobnosť modernej metalovej scény.

Dnešný deň vypustili do sveta novú skladbu Power Of The Beast:

Mastermind Anton Kabanen komentuje: ,,Power Of The Beast nás posúva o krok ďalej v prezentácii našej vášne pre vysokoenergetickú hudbu, nezastaviteľné beaty, pevné melódie, (synth)riffy a zmysluplné posolstvo. Je venovaná všetkým, ktorí potrebujú povzbudenie, motiváciu, odhodlanie a vnútornú silu usilovať sa ďalej. Posolstvo piesne je ako nezlomný postoj a posilňujúce odhodlanie Gutsa, hlavného hrdinu z mangy Berserk To znamená, že text je skutočne hybridom – je založený  Berserkovi, a taktiež na  mojom vlastnom životnom pohľade a skúsenostiach.

Vďaka hudobným vplyvom silne presiaknutým takzvaným super eurobeatom, ktorý som počas rokov absorboval, si myslím, že je celkom oprávnené – ale samozrejme s jazykom na hrane – označiť túto pieseň ako Super Eurobeat! Je prvá svojho druhu, ale sľubujeme vám, že určite nie posledná!”

Linky:
https://www.beastinblack.com/
https://www.facebook.com/beastinblackofficial/
https://www.instagram.com/bib_band/
https://www.twitter.com/bib_band/
https://www.youtube.com/beastinblack/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö

Twilight Force – odchod gitaristov a basáka

20.7.2024

twilight force ex-members 2024Švédskych symfonikov Twilight Force opustili obaja gitaristi – Lynd (Johan Philip Michael Lindh) a Aerendir (Anders Joakim Johansson) a basák Born.(Christer Björn Mikael Lundkvist)

Vyhlásenie kapely:

,, Statoční rytieri smrteľných ríš. Dnes k vám prichádzame a prinášame závažné správy.
Uplynulo dlhých sedemnásť rokov, odkedy Blackwald a Lynd urobili prvé chvejivé kroky Twilight Force, a desať rokov od vydania nášho prvého albumu. A teraz, po celom tomto čase, Lynd, Born a Aerendir urobili veľkolepé a ťažké rozhodnutie posunúť sa k ďalším životným dobrodružstvám. S veľkým zármutkom sa lúčime s našimi drahými priateľmi a kolegami z kapely Twilight Force a želáme im čo najviac slávy a prosperity vo všetkých ich budúcich aktivitách. Bitky, v ktorých sme zvíťazili, útrapy, ktoré sme prežili, a dobrodružstvá, ktoré sme spolu zažili, zostanú navždy uchované v našich srdciach a spomienky na naše spoločné chvíle budú žiť večne.

Všetci traja naši bratia majú našu plnú podporu vo svojich rozhodnutiach a chápeme, že ciele a túžby sa nemôžu vždy zhodovať a rozvíjať donekonečna. Na ich oddanosť a prínos pre Twilight Force v priebehu rokov však nikdy nezabudneme a ich mená a odkaz zostanú vždy vysoko vyzdvihované prostredníctvom piesní aj legiend. Hlboko im ďakujeme za ich čas, priateľstvo a výnimočnosť.

Aj keď sa súmračnými kráľovstvami preháňajú silné vetry zmien, nepodľahnime skľúčenosti a skaze. So zmenou prichádza nový úsvit a s ním aj nádej! Sila súmraku bude napredovať s pevnosťou a statočnosťou v srdci a Krištáľoví nositelia vytrvajú pre budúcnosť Kráľovstiev súmraku!

Takže, statoční rytieri, buďte trpezliví a vytrvajte, pretože hneď ako nastane ten správny čas, odhalíme, ktorých odvážnych dobrodruhov už Kniha času vybrala za právoplatných a dôstojných nástupcov, ktorí budú niesť plameň Twilight Force do jasnej a žiarivej budúcnosti. Noví členovia prinesú nového ducha a inšpiráciu, vďaka čomu sa Twilight Force stane oživenou mocnou silou a zároveň si uctí odkaz svojich predchodcov.

A nebojte sa, pretože zvuk, piesne a hudobná krajina Twilight Force sa nezmení a legendy budú žiť ďalej!
//Allyon, De’Azsh a Blackwald”

Linky:
https://www.facebook.com/twilightforce/
https://www.instagram.com/twilight_force/
https://www.youtube.com/channel/UCCC2vosEc_9UsSLkE36T3yA

Zdroj: https://www.facebook.com/twilightforce/, Foto: https://bit.ly/4eISEvq

POLY NOIR vymejšlí dál. A má velký plány. Budeš mrkat.

25.6.2024

POLY NOIR dark country projekt frontmana české stálice INSANIA, který pomalu ale jistě rozbuřuje vody tuzemského hudebního rybníčku, vydává druhý klip z chystané desky „K mýmu ohni nesedej“ tentokrát s názvem „A vymýšlíme dál“.

Tahle skladba má gangsta feeling a mezi ostatními maličko trčí ironií i tématikou, která se od westernu odklání až k odkazu film noir, pulp fiction a komiksu: „Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. A nad propastí byla tma. A pak… vyšlo slunce. To když pustili bráchu z lochu.

A já vím, věřím, že každej gauner, každej lump a všivák, ti všichni přinesli oběť za nás, abysme my mohli vymejšlet dál. A máme velký plány. Budeš mrkat,“ říká ke skladbě ústřední postava projektu Poly. Po hudební stránce jde o jednu z dřevnějších, kytarovějších skladeb alba, zatímco druhá polovina se inspiruje spíš Morriconeho symfoničtějšími soundtracky.

Klip k písničce „A vymýšlíme dál” vytvořil s využitím AI nástrojů opět Frenzy Peter Suchý, který má na svědomí už předchozí videoklip „K mýmu ohni nesedej“: „Je to romance o křížové cestě z lochu až na vrchol Golgoty,” dodává Poly. Video je sestříháno z materiálu, který Frenzy vytvářel pomocí AI nástrojů. Tvář hlavního „chlápka, kterýmu koukají z očí problémy”, byla syntetizována z Polyho fotek a představuje tak jakési jeho temné já, snad odkaz na postavu Joea z textů INSANIE.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *