Novinky z prostredia interpretov Flotsam and Jetsam, Marilyn Manson, Opeth, Jinjer

flotsam and jetsam kapela 2024

Flotsam and Jetsam zverejnili štvrtý singel z pripravovaného albumu

2.8.2024

flotsam and jetsam kapela 2024Thrashmetalová kapela Flotsam and Jetsam v čase svojho koncertu na tohtoročnom festivale Wacken Open Air zverejnila ďalšiu skladbu zo svojho pripravovaného albumu. Ňou je A New Kind of Hero.

Platňa I Am The Weapon bude vydaná 13. septembra 2024 prostredníctvom  AFM Records. Nielenže plynule nadväzuje tam, kde skončili jej predchodcovia The End Of Chaos (2019) a Blood In The Water (2021), ale zároveň sa posúva o krok ďalej, čo sa týka hudobnej zručnosti a kompozície.

,,Sme veľmi nadšení, že môžeme tento album vypustiť do metalovej komunity,” uvádza spevák Erik AK Knutson. ,,Dali sme si načas a vytvorili sme dielo, s ktorým je každý z nás v kapele spokojný. Prešli sme množstvo piesní a nápadov, aby sme nakoniec vybrali finálnu podobu tejto nahrávky.”

flotsam and jetsam i am the cover

Tracklist:

  1. A New Kind of Hero
  2. Primal
  3. I Am the Weapon
  4. Burned My Bridges
  5. The Head of the Snake
  6. Beneath the Shadows
  7. Gates of Hell
  8. Cold Steel Lights
  9. Kings of the Underworld
  10. Running Through the Fire
  11. Black Wings

Vypočujte si A New Kind of Hero:

Gitarista Michael Gilbert o New Kind of Hero: ,,Ľudia sa nás pýtali, o čom je táto pieseň. No, tu je krátka verzia: Nastala nová éra, a tá si vyžaduje nový druh hrdinu. Tento nový hrdina je trochu iný, ako ste očakávali…“

Predošlé single:
Primal: https://youtu.be/HnFNVqyZwYg?si=jLgbtI_khdhueQ6O
I Am the Weapon: https://youtu.be/7u8KMq1LCfk?si=5dgAsiGZNB2TjRqj
Burned My Bridges: https://youtu.be/JDm_cRqbxRA?feature=shared

Linky:
www.flotstildeath.com
www.facebook.com/flotsamandjetsam.official
www.instagram.com/flotsamandjetsamofficial
https://shop.afm-records.de

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

Marilyn Manson – nový singel

2.8.2024

Ikonická rocková legenda Marilyn Manson ohlasuje svoj netrpezlivo očakávaný návrat s novým singlom As Sick As The Secrets Within, ktorý je už k dispozícii na vypočutie. Manson, ktorý nedávno podpísal zmluvu s Nuclear Blast Records, prichádza so svojou prvou novou hudbou po štyroch rokoch; intenzívnou, hymnickou skladbou, ktorú nahral a spoluprodukoval so spolupracovníkom Tylerom Batesom.

Linky:
https://marilynmanson.com/
https://www.facebook.com/MarilynManson/
https://www.instagram.com/marilynmanson/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Austin Griswold

Opeth ohlásili nový album

1.8.2024

opeth kapela 2024Jedenásteho októbra švédski progresívni metalisti Opeth potešia fanúšikov novým albumom The Last Will And Testament. O vydanie sa postarajú a Reigning Phoenix Music/Moderbolaget.

Texty preň napísala Klara Rönnqvist Fors (The Heard, ex-Crucified Barbara).

Produkčný dohľad nad jeho vznikom mali Åkerfeldt a Stefan Boman (Ghost, The Hellacopters). Sláčiky na The Last Will And Testament aranžoval Åkerfeldt, spolu s Daveom Stewartom (Egg, Khann). Dirigentom pri ich nahrávaní v Angel Studios v Londýne bol Dave Stewart.

opeththe last will coverTracklist:

  1. §1
  2. §2
  3. §3
  4. §4
  5. §5
  6. §6
  7. §7
  8. A Story Never Told

Komentár Mikaela Åkerfeldta: ,,Milujem túto nahrávku. Musím to povedať . Možno som na ňu dokonca hrdý. Predpokladám, že sú tam nejaké známe ingrediencie. Väčšina našej hudby vzišla z rovnakého zdroja, takže asi nie je veľký šok, ak to bude znieť ako my.“

Prvým singlom je skladba §1:

Linky:
http://opeth.com/index.php
https://www.facebook.com/Opeth/
https://www.instagram.com/officialopeth/
https://www.youtube.com/OpethOfficial

Zdroj: https://lnk.sk/nph3

Jinjer prekvapili novým singlom

1.8.2024

Ukrajinci Jinjer prekvapili svojich fanúšikov. Dnešný deň vypustili do sveta nový singel Someone’s Daughter.

Odmietnutím podriadiť sa pravidlám heavy metalu si toto zoskupenie vytvorilo zvuk, ktorý je tak jedinečný, že je ťažké ho opísať slovami. Divokosť vokalistky Tatiany Shmayluk v kombinácii so zvukovou horskou dráhou duniacich riffov, drvivých basových liniek a zložitých bicích im priniesla viac ako 300 miliónov  streamov a pozretí.

Tatiana Shmayluk uvádza:
,,Je to umelecký pokus vrhnúť svetlo na vnútorný svet žien, ktoré si v rôznych situáciách a za rôznych okolností museli vybrať cestu, ktorú v minulosti určili muži. Vo svete, kde sú ženy často podceňované a prehliadané, sú stále silnými hrdinkami, ktoré prekonávajú ťažkosti so silou a odolnosťou, nefalšovane sa stávajú samy sebou a prekonávajú bariéry tvárou v tvár výzvam, ktorým čelia. Someone’s Daughter oslavuje prechod od naivity k múdrosti, od slabosti k sile, neochvejné odhodlanie a nebojácnosť, keď naše matky, sestry, dcéry a manželky prechádzajú nepriazňou osudu a bojujú za lepšie zmeny. Na tieto ženy sa často zabúda, ale zaslúžia si rešpekt. Určite si zaslúžili aj ten môj!”

Linky:
http://www.facebook.com/JinjerOfficial
http://jinjer-metalband.com/
https://www.instagram.com/jinjer_official/

Zdroj: Napalm Records

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *