D.R.I. (crossover thrash/USA) + Acid Force (thrash/SK); 2.8.2024; Collosseum Club – Košice

dri collosseum 2024

D.R.I. dorazili do Košíc

V piatkový večer k nám zavítala kapela z kategórie ,povedal by si, že oni tu dakedy prídu?’. Jedno ,neuveriteľno’ sa stalo skutočnosťou. Americkí otcovia štýlu crossover thrash D.R.I., ktorým snáď nemohla predskakovať lepšie zvolená old schoolová banda ako Acid Force, prilákali spoločne do známeho klubu asi 350 fanúšikov.

Opäť sa stretlo množstvo známych. Niektorí z nich pricestovali kvôli legendárnej kapele zo Žiliny, Trenčína, Bratislavy a dokonca až z Prahy.

Thrash Overture

Senzačný večer zahájila thrashmetalová štvorica Acid Force z Banskej Bystrice. Vznikla v roku 2014 a doteraz vydala EP Towards The Nuclear Load a albumy Atrocity For The Lust a World Targets In Megadeaths.

Ich kompozične pestrá rýchla tvorba by skvelo zapadla do 80. rokov minulého storočia, do zlatej éry thrashu a nepochybne by vtedy formovala podobu novovznikajúceho žánru. Ich tradičné riffy, skvelý zvuk, zúrivosť a nasadenie za polhodinu rozpálili publikum až k stupňujúcemu sa moshingu a stage divingu.

acid force collosseum 2024

Thrash Zone

História Dirty Rotten Imbeciles sa začala písať v roku 1982 v texaskom meste Houston. Svojrázna partia D.R.I. doteraz vydala sedem albumov, ten posledný Full Speed Ahead ešte v roku 1995. Snaží sa však často koncertovať. Nikdy si nezískala mainstreamové publikum, ale jej novátorská kombinácia hardcore punku a thrash metalu patrila k zásadným katalyzátorom vzniku štýlu crossover a k ukazovateľom smeru pre ďalšie množstvo podobných kapiel.

Skupinu v súčasnosti tvoria dvaja zakladajúci členovia, spevák Kurt Brecht a gitarista Spike Cassidy, bubeník Rob Rampy a basgitarista Greg Orr.

Presne o 20.30 začali ,špinaví hnusní imbecili’ svoj tvrdý a hlasný set, ktorým od začiatku strhli do divokého víru punkerov, hardcorákov a metalistov. Množili sa aj skoky z pódia. Show bola prehliadkou toho najlepšieho z ich tvorby. D.R.I razantne naservírovali rozvášnenému davu nekompromisné songy, medzi ktorými nechýbali Suit And Tie Guy, Manifest Destiny, Shut-Up!, Beneath The Wheel, Abduction, Against Me, či Five Year Plan.

dri collosseum 2024

Návrat do starých čias thrash hardcore punku sa vydaril a D.R.I. odohrali úspešnú premiéru v Collosseu. Možno sa ich ešte niekedy dočkáme. Za všetkých veľká česť a vďaka !

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *