Novinky z prostredia interpretov As I Lie Dying, Billy Morrison, Batushka, Jinjer

as i lay dying kapela 2024

As I Lie Dying zverejnili tretí singel z pripravovaného albumu

12.9.2024

as i lay dying kapela 2024Metalcorová kapela As I Lie Dying má za sebou 25 rokov existencie a sedem výborných albumov. Pätnásteho novembra potešia fanúšikov novou platňou Through Storms Ahead.

as i lie dying through cover

Tracklist:

    1. Permanence
    2. A Broken Reflection
    3. Burden
    4. We Are The Dead (feat. Alex Terrible, Tom Barber)
    5. Whitewashed Tomb
    6. Through Storms Ahead
    7. The Void Within
    8. Strength To Survive
    9. Gears That Never Stop
    10. The Cave We Fear To Enter
  1. Taken From Nothing

Dnes predstavili tretí singel We Are The Dead, kde budete počuť aj dvoch zaujímavých hostí. Prvým je spevák ruskej deathcorovej formácie Slaughter to Prevail – Alex Terrible a druhý je frontman americkej deathcore bandy Chelsea Grin – Tom Barber.

Gitarista Phil Sgrosso: ,,We Are The Dead predstavuje brutálnejšiu časť nášho nového albumu a poukazuje na naše thrashové tendencie, ktoré stále radi miešame medzi náš melodickejší zvuk. Myslím si, že je to to najhoršie, čo sme kedy urobili, čo sa týka agresivity. Kto iný by sa k nám mal pridať ako dvaja najlepší deathcoroví interpreti, Alex Terrible zo Slaughter to Prevail a Tom Barber z Chelsea Grin. Shout out nášmu tretiemu video spolupracovníkovi Tomovi Flynnovi za to, že s nami skočil a pripravil pre skladbu ďalší vizuálne kreatívny počin.“

Predošle single:
Burden: https://youtu.be/iAUhaNynXAI?si=zNthUvpZERuvPN0X
The Cave We Fear to Enter: https://youtu.be/e-dByXld2oM?si=XfNPxJCMqg8Jyqsq

Linky:
https://www.facebook.com/asilaydying
https://www.instagram.com/asilaydying/
https://open.spotify.com/user/asilaydying

Zdroj: Napalm Records Press 

Corey Talylor, Steve Vai a Billy Morrison – spoločný singel

10.9.2024

billy morrison Billy Morrison, Corey Taylor a Steve Vai zverejnili nový videoklip k singlu Incite The Watch, ktorý pochádza z Billyho nedávno vydaného sólového albumu The Morrison Project (TLG/ZOID /Virgin Music Group)..

K nemu vznikol aj skvelý animovaný videoklip. Zobrazuje „lietajúcich superhrdinov v podobe rockových hviezd, ktorí bojujú proti korporátnym hordám a oslobodzujú hudbu, kreativitu a zotročené masy“ vysvetľuje Billy.

Celé to režíroval Brett Boggs, ktorý má na konte množstvo filmov od Disney. Incite The Watch je intenzívna, zlovestná rocková skladba poháňaná Taylorovým strhujúcim vokálom a Vaiovým masívnym, virtuóznym gitarovým sólom. Napísali ju Billy, Erik Eldenius, Jeordie White a Taylor. Vydanie singla nasleduje po Billyho  skladbe No. 1 Active Rock a hitovom videoklipe Crack Cocaine. Na nej sa podieľali Ozzy Osbourne a Steve Stevens a spoločne ju napísali všetci traja umelci.

Linky:
https://billymorrison.com/
https://www.facebook.com/BillyMorrisonOfficial
https://www.instagram.com/billymorrisonofficial

Zdroj: https://lnk.sk/jkvp

Kapela Batushka zmenila meno

9.9.2024

patriakh kapela 2024Pôvodnú formáciu Batushka založil v roku 2015 Krzysztof Drabikowski. Krátko potom vydali úspešný album Litourgiya. Na ňom spieval Bartłomiej „Варфоломей“ Krysiuk. O tri roky neskôr sa kapela rozpadla a obe strany sa rozhodli pokračovať v činnosti pod rovnakým názvom.

Batushka pod vedením Bartłomieja v roku 2019 vypustila do sveta prvotinu Hospodi. No medzi členmi panoval spor o názov.

Nakoniec bol spor rozhodnutý v Krysiukov neprospech a jeho kapela sa premenovala na Patriakh.

Batushka sa nedávno vrátila z veľkého turné po Latinskej Amerike. Čoskoro bude nasledovať ďalšie turné Prophecy, ktoré prebehne v 28 mestách v 13 krajinách. Posledný koncert pod názvom Batushka sa uskutoční 13. decembra v austrálskom Melbourne.

Vyhlásenie:

„DRAHÍ PÚTNICI, FANÚŠIKOVIA A PRIATELIA!

Ako ste si možno všimli, v posledných týždňoch sme zverejnili informácie o našich najnovších koncertoch v rôznych častiach sveta. Nastal čas, na ktorý sme sa pripravovali niekoľko posledných týždňov – čas KONEČNÝCH ZMIEN.

Počas posledných dvoch rokov sme pracovali na novej hudbe, novom albume a novej scéne. Stálo nás to veľa obetí a úsilia. Spolu s novou hudobnou etapou sme sa rozhodli začať novú kapitolu kapely pod úplne novým názvom. Toto je tiež ideálny čas na to, aby sa všetka vaša pozornosť sústredila na našu hudbu a na to, čo ňou chceme povedať, a nie na právne alebo osobné boje, ktoré nám ako rakovina zamorili myseľ.

Teraz, keď vidíme, aké dôležité je pre mnohých ľudí diskreditovať našu tvrdú prácu a odvádzať pozornosť od toho, na čom skutočne záleží, od našej hudby, rozhodli sme sa toto bremeno zrušiť, aby sme neznehodnotili naše úsilie. Chceme sa od toho všetkého úplne dištancovať,  zmeniť názov a začať novú kapitolu pre nás ako jednotlivcov aj pre kapelu.

Na druhej strane si vážime, koľko ľudí nás podporuje, akých oddaných fanúšikov máme po celom svete a ako veľa vám vďačíme. Preto chceme pochovať všetky negatívne emócie, spory a drámy spolu so starým názvom Batushka.

S novou hudbou a novým názvom chceme nastoliť nový smer a začať nový príbeh. Príbeh, ktorý, dúfame, budete spolu s nami budovať po celom svete, pretože bez vás, našich pútnikov, to nemá zmysel!

Zmena sa neudeje zo dňa na deň, táto fáza potrvá do konca roka. Dovtedy sa pripravte na novú hudbu, nový imidž a novú kvalitu vystúpení, ktoré chceme predstaviť spolu s novou hudbou.

Symbolickým dátumom bude 13. december. V austrálskom Melbourne sa uskutoční posledný rozlúčkový koncert Batušky a počas poslednej liturgie túto etapu spoločne pochováme.

Hneď po novom roku sa zrodí aj Patriarkh. Patriarcha spolu s novou zmluvou začne svoju vládu a vyšle do sveta svojho proroka!
Očakávajte požehnanie svojho nového patriarchátu a nového Veľkého pravoslávia!“
ex-BATUSHKA / PATRIARKH“

Linky:
https://batushkaofficial.com/
https://www.facebook.com/patriarkhofficial
https://www.instagram.com/batushkaband/

Zdroj: Napalm Records Press 

Jinjer – prvý singel z pripravovaného albumu

10.9.2024

Známa ukrajinská formácia Jinjer vypustila do sveta nový singel Rouge. Daná pieseň je dôkazom, že sa odmietajú podriadiť hudobným žánrovým pravidlám.

Vyhlásenie:
„Je brutálne úprimný, in-your-face a je jednou z najintenzívnejších skladieb, aké sme kedy vydali. Sme veľmi nadšení z tejto novej skladby, z nového albumu a všetkého, čo je na ceste…“

Linky:
http://www.facebook.com/JinjerOfficial
http://jinjer-metalband.com/
https://www.instagram.com/jinjer_official/

Zdroj: Napalm Records Press 

One thought on “Novinky z prostredia interpretov As I Lie Dying, Billy Morrison, Batushka, Jinjer”

  1. V pôvodnej verzii bolo uvedené, že “Nakoniec bol spor rozhodnutý v Krysiukov prospech a jeho kapela sa premenovala na Patriakh.”…

    Správne je, že to bolo rozhodnuté v jeho neprospech a Krysiuk premenoval Batushku na Patriakh.

    Za chybu sa ospravedlňujem.

    Thomas Kai – admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *