Axel Rudi Pell – Risen Symbol

axel rudi pell risen cover

axel rudi pell risen coverGitarový hrdina Axel Rudi Pell je už od roku 1984, keď pôsobil v kapele Steeler, nemecká gitarová špička.

Jeho rozkročenie medzi heavy metal, hard rock, power a neoklasický metal sa síce príliš nemení, ale silný songwriting a skvelé výkony bavia naprieč desaťročiami.

Našťastie sa nemení ani zostava jeho kapely. Bubeník Bobby Rondinelli (Rainbow, Doro, Black Sabbath a Blue Oyster Cult), či spevák Johnny Gioeli (Hardline) sa stali už dávno legendy aj mimo ARP.

Rastúci Symbol

Práve pán spevák je najzaujímavejší na celej novej platni Risen Symbol. Jeho „diovsko-bonjoviovský“ hlas a prejav je strhujúci. Po intre a power/speed metalovej jazde Forever Strong nasleduje až AOR záležitosť Guardian Angel. Silné melódie dominujú albumu a riffy to len podporujú.

Nájdeme tu aj celkom vydarený cover od Led Zeppelin, Immigrant Song. Spomínanú legendu Led Zeppelin pripomenie aj pieseň Ankhaia. Pre mňa sú vrcholy na albume skladby, ako napríklad Darkest Hour, či Hell’s On Fire.

Axel a jeho kapely sa umelecky nachádzajú asi v rovnakom bode ako pred asi desiatimi rokmi Pretty Maids. Naozaj hudobne to dosť PM pripomína.

Zhrnuté a podčiarknuté

Risen Symbol je silný a moderný melo-metalový album, ktorý si zaslúži miesto v zbierke. Sám hlavný principál ho považuje za najsilnejší v jeho kariére.

Lineup:

  • Johnny Gioeli – spev
  • Axel Rudi Pell – gitary
  • Ferdy Doernberg – klávesy
  • Volker Krawczak – basa
  • Bobby Rondinelli – bicie

Tracklist:

  1. The Resurrection (Intro)
  2. Forever Strong
  3. Guardian Angel
  4. Immigrant Song
  5. Darkest Hour
  6. Ankhaia
  7. Hell’s On Fire
  8. Crying In Pain
  9. Right On Track
  10. Taken By Storm

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.axel-rudi-pell.de/
https://www.facebook.com/axelrudipellofficial/
https://www.instagram.com/axel.rudi.pell/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *