Novinky z prostredia interpretov Marc Storace, Grave Digger, Tibor Bushfield Band, Rosa Nocturna

marc storace spevak krokus 2024

Spevák kapely Krokus ohlásil sólo album

4.10.2024

marc storace spevak krokus 2024Marc Storace, spevák švajčiarskej hard rockovej legendy Krokus, ohlásil svoj druhý sólo album. Volať sa bude Crossfire a dátum vydania je stanovený na 22. novembra. O vydanie sa postarajú Frontiers Music Srl.

storace crossfire cover

Tracklist:

  1. Screaming Demon
  2. The New Unity
  3. Rock This City
  4. Adrenaline
  5. Love Thing Stealer
  6. Let’s Get Nuts
  7. Thrill And A Kiss
  8. We All Need The Money
  9. Hell Yeah
  10. Millionaire Blues
  11. Sirens
  12. Only Love Can Hurt Like This

Marc komentuje: „Tommy Henriksen si napriek svojmu nabitému koncertnému programu s Alice Cooperom, Hollywood Vampires a práci so svojimi Crossbone Sully naozaj našiel čas na produkciu môjho albumu Crossfire! Sakra áno, tomu hovorím dobrý priateľ! Tvorba piesní s Tommym  bola ako kúzlo… A dokonca dostal na mix albumu neuveriteľného Olleho Roma, vlastného inžiniera Mutta Langeho… Neuveriteľné! Bolo to ako stretnutie v nebi!! Hrajte to nahlas!!!“

Druhým singlom je skladba We All Need The Money:

Marc Storace sa narodil 7.10.1951 na Malte. Svoju výnimočnú hudobnú kariéru začal v roku 1970. V tej dobe účinkoval v tamojšej progresívno-rockovej formácii Tea. Tá sa stala veľmi úspešná a spolu vydali päť LP platní. Marc si získal pozornosť vďaka svojmu frontmanstvu a vysokému chrapľavému hlasu.

V roku 1979 sa stal spevákom Krokus, najúspešnejšej švajčiarskej hardrockovej formácie. Po prvom albume s Marcom Metal Rendez-Vous odohrali niekoľko svetových turné, predali viac ako 15 miliónov platní a získali mnoho zlatých a platinových ocenení.

Po konci skupiny Marc založil zoskupenie Blue, ktoré v roku 1991 vydalo vlastný album, obsahujúci známy hit You Can’t Stop The Rainfall.

V 90. rokoch a v roku 2000 Marc účinkoval v dvoch celovečerných filmoch (Anuk a Handyman). Ďalej bol súčasťou rôznych projektov (napr. rocková opera Test), hosťoval na koncertoch známych interpretov (Ken Hensley napr.). Vďaka tomu sa naň nezabudlo.

V roku 2008 fanúšikov prekvapila správa, že formácia Krokus bude opäť koncertovať. Úspech bol obrovský: turné v USA, Japonsku, Európe a Južnej Amerike, ako aj dve nové štúdiové LP albumy, ktoré naopak získali platinový status.

V roku 2019 Krokus ohlásili rozlúčkové turné. Kvôli pandémii COVID-19 sa jeho posledné koncerty uskutočnili v roku 2023.

Začiatkom roka 2021 začal Marc pracovať na svojej sólovej kariére a koncom roka 2021 vydal pod značkou Storace svoj prvý sólový album Live And Let Live. Uprostred pandémie Marc začal svoje prvé turné vo Švajčiarsku v sprievode štúdiovej kapely albumu.

Od mája 2022 Marc vystupuje so svojou novou kapelou a valcuje pódiá ako nikdy predtým.

Predošlé single:
Rock This City: https://youtu.be/ivf7a-sNZx8?si=odxQzBCRN7t-owzN

Linky:
https://www.storace.ch/
https://www.facebook.com/marcstorace
https://www.instagram.com/marcstorace

Zdroj: https://lnk.sk/mtlz

Grave Digger – nový album

1.10.2024

grave digger kapela 2024V roku 2025 nemecká legenda Grave Digger oslávi 45. výročie. To je skvelý dôvod spraviť novú nahrávku. 17. januára 2025 nás potešia platňou Bone Collector.

„Konečne je tu náš nový štúdiový album, verný nášmu mottu: #gravediggeroldschool. S Tobim Kerstingom v kapele sme sa po mnohých rokoch s početnými koncepčnými albumami opäť zamerali na to podstatné z nášho zvuku: Stručné priamočiare metalové skladby, ktoré sa vám vypália do mozgových stôp už po prvom vypočutí. Bone Collector neznie ako odfláknutý materiál. Je vysoko energický, svieži a všimnete si, že sme sa pri skladbách veľmi bavili. Tešíme sa na vaše reakcie, na januárové vydanie albumu a na 45 rokov Grave Digger naživo s vami,“ uvádza líder kapely Chris Boltendahl.

grave digger bone collector cover

Tracklist:

  1. Bone Collector
  2. The Rich The Poor The Dying
  3. Kingdom Of Skulls
  4. The Devil’s Serenade
  5. Killing Is My Pleasure
  6. Mirror Of Hate
  7. Riders Of Doom
  8. Made Of Madness
  9. Graveyard Kings
  10. Forever Evil & Buried Alive
  11. Whispers Of The Damned

Prvý singel Kingdom Of Skulls vyjde 11. októbra.

Linky:
https://www.grave-digger-clan.de/
https://www.facebook.com/gravediggerofficial/
https://www.instagram.com/gravediggerband/

Zdroj: Markus Wosgien – Reigning Phoenix Music (ROAR), Foto kapela: Jens Howorka

Tibor Bushfield Band – nový videoklip

2.10.2024

Slovenská hard/heavy metalová kapela Tibor Bushfield Band vypustila do sveta ďalší klip. Tentokrát je to song s názvom Heavy Metal Life.

Predošlé klipy:
Desire to Paradise: https://youtu.be/2YYdm3eNqqo?si=7iTL_1ZxwANLXVCj

Linky:
https://www.facebook.com/tiborbushfield

Zdroj: Tibor Bušo

ROSA NOCTURNA vydává páté řadové album ČASOKRUHY

30.9.2024

rosa nocturnaNové album se opět ponese v unikátní kombinaci symfonic metalu a folku, který je pro tuto kapelu tak typický. Kapela slibuje pestré album. Bude obsahovat vše od tvrdých a úderných pecek až po nejjemnější balady.

Tématicky má být album filozofičtější než předešlé desky. Pojednávat bude o nekonečnosti vesmíru, o smyslu života a o tom, co je na druhém břehu. Nicméně kapela slibuje i veselé a hravé písničky.

rosa nocturna casokruhy cover

Přebal alba si Rosa Nocturna nechala již potřetí nakreslit od finského studia Darkgrove, se kterým spolupracují kapely světových formátů.

Album bylo nahráno zejména u Jakuba Maggiho Maláška v Brně a dále u Dana Frimla v The Barn.

Již nyní je k poslechnu vydaný singl Vteřiny dostupný na YouTube a singl Čarodějka na webových stránkách kapely.

Na křtu alba Časokruhy, který proběhne na brněnské Melodce, s Rosou Nocturnou vystoupí kapely Carpatia Castle, Rissla a Decameron.

Předprodej vstupenek na křest alba zde: https://qrticket.cz/produkt/extraordinary-metal-night-iii/

Oficiální web: www.rosanocturna.cz
Facebook: https://www.facebook.com/RosaNocturnaBand

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *