Novinky z prostredia interpretov Arch Enemy, Soilwork, Donor, As They Rise

arch enemy kapela 2024

Arch Enemy ohlásili nový album

4.10.2024

arch enemy kapela 2024Presne 31. júla kapela Arch Enemy prekvapila fanúšikov vydaním nového singlu Dream Stealer. Dnešný deň avizovala, že 28. marca 2025 prostredníctvom Century Media Records vydajú nový album Blood Dynasty.

Gitarista Michael Amott sa podelil o tieto informácie: „Tento nový album posúva hranice toho, čo sme robili doteraz – je to všetko, čo ste od tejto kapely očakávali, a ešte niečo navyše! Nemôžeme sa dočkať, až si ho vypočujete a pocítite energiu, ktorú sme vložili do každej skladby. Vitajte v Blood Dynasty!“

arch enemy blood cover

Tracklist:

  1. Dream Stealer
  2. Illuminate the Path
  3. March Of the Miscreants
  4. A Million Suns
  5. Don’t Look Down
  6. Presage
  7. Blood Dynasty
  8. Paper Tiger
  9. Vivre Libre
  10. The Pendulum
  11. Liars & Thieves

Mixoval ho Jens Bogren a mastering vykonal Tony Lindgren vo Fascination Street Studios. Videoklip režíroval a produkoval Patric Ullaeus.

Linky:
http://www.archenemy.net/
https://www.facebook.com/archenemyofficial/?fref=ts
https://www.instagram.com/archenemyofficial/
https://www.youtube.com/user/archenemyofficial

Zdroj: https://blabbermouth.net/news/arch-enemy-announces-new-album-blood-dynasty

Soilwork – nový singel

2.10.2024

Švédske legendy melodického death metalu Soilwork vypustili do sveta nový singel Spirit of No Return. Je to významný míľnik vo vývoji kapely a zároveň debut s dlhoročným koncertným gitarisom – Simonom Johanssonom.

V danej skladbe sa prejavuje charakteristická zmes šialenej intenzity, vzletných melódií, epických aranžmánov a nádychu progresívnej komplexnosti. Johanssonov príspevok k napísaniu skladby usmerňuje podstatu kapely a zároveň vnáša novú energiu do jej nezameniteľného zvuku.

Frontman Björn „Speed“ Strid komentuje pieseň: „Spirit Of No Return je zúrivou pripomienkou minulosti, ale aj úvodom novej éry Soilwork, kde sme vzali thrashové začiatky a obliekli ich do nového ťažšieho obleku. Text sa zaoberá nutkaním patriť a zapadnúť – a tým, ako to nakoniec môže byť katastrofálne, keď sa vzdáte svojho pravého ja.“

Linky:
www.facebook.com/soilwork
www.instagram.com/soilwork
www.twitter.com/soilwork
www.soilwork.org
www.nuclearblast.de/soilwork

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö

DONOR vydávají první singl

4.10.2024

Právě dnes vychází nový klip k singlu „Zlatý klíč“ převzatý z chystané desky power metalistů DONOR. Album „Jeviště snů“ vyjde 28. března a o den později, jej v KD Brumov-Bylnice pokřtí Roland Grapow (MASTERPLAN).

Vstupenky na křest (https://www.smsticket.cz/vstupenky/48120-krest-alba-donor-masterplan-kd-brumov-bylnice-brumov-bylnice )

Videoklip „Zlatý klíč“ je první ochutnávkou z chystané desky DONOR: „Klip fanouškům částečně nastíní, jakým směrem se bude album ubírat, a to jak z hudební stránky, tak z té vizuální. Prostředí, ve kterém se děj klipu odehrává, jde ruku v ruce s názvem samotného alba. Doufáme, že fanoušci novou skladbu přijmou a budou se spolu s námi těšit na další kroky, které nás před vydáním alba stále ještě čekají,“ doplňuje baskytarista Mira Šipula.

Celou desku kapela nahrávala ve studiu kytaristy a hlavního skladatele Michala Banovského, který odvedl precizní práci. Finální mastering provede Roland Grapow (MASTERPLAN).

Linky:
http://www.skupinadonor.cz/
https://www.facebook.com/skupinadonor/
https://www.youtube.com/channel/UCHYHlVUzOSf2ByHatlV2O_g
https://bandzone.cz/skupinadonor

TZ

Slovenská metalcore-djentová formácia As They Rise prichádza s novým singlom

1.10.2024

Dlhšiu dobu sme o As They Rise nepočuli, aktuálne dávajú o sebe vedieť novým videoklipom Silhouette.

Singel je prvou ochutnávkou z pripravovaného EP, ktoré vychádza koncom roka. ATR sa žánrovo posunuli do progresívnejších rytmov, v novinke sa miesi metalcore doplnený o značne charakteristické prvky djentu a sample.

Silhouette odzrkadľuje pohľad na svet z objektívu človeka vytlačeného spoločnosťou na okraj. Je silnou projekciou toho, čomu sa podvedome vyhýbame a komu podvedome nechceme otvoriť dvere do svojho sveta. Venuje sa téme psychických porúch, vznikajúcich z dôvodu tlaku “tej zdravej society” na osobnosť a podvedomie. “Silueta” stelesňuje temnú minulosť, ktorej nedokážeš utiecť.

Nech sa páči, Silhouette si môžete pozrieť tu:

Ďalšie odkazy na singel
Spotify: https://open.spotify.com/album/1pyrHvAUeXXoU9pjeQoiLp
WEB: https://astheyriseofficial.com
IG: https://www.instagram.com/astheyriseofficial/
Linktree: https://linktr.ee/astheyrise

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *