Novinky z prostredia interpretov Decapitated, Sodom, Powerflo, Poly Noir

decapitated kapela 2024

Decapitated sa rozišli so spevákom Rastom. Kto ho nahradil?

11.10.2024

decapitated kapela 2024Poľská kapela Decapitated oznámila rozchod so spevákom Rafałom “Rastom” Piotrowskim. Jeho náhradníkom sa stal Eemeli Bodde z fínskej formácie Mors Subita..

Bodde prvýkrát vystúpi s Decapitated 1. novembra na festivale A Night Of Salvation v britskom Manchestri. Okrem neho niekoľko skladieb zaspieva aj Wojciech „Sauron“ Wąsowicz, ktorý v Decapitated pôsobil v rokoch 1996 až 2005.

Dnešný deň vydali Decapitated vyhlásenie: Už je to nejaký čas, čo sa to stalo, ale ako sa hovorí, dobré veci potrebujú čas! S radosťou oznamujeme, že Sauron, náš pôvodný vokalista, sa k nám opäť pripojí v Manchestri na Damnation Festival – A Night Of Salvation. Zaspieva niektoré z klasických skladieb kapely – piesne, ktoré sa už stali kultovými a pomohli definovať jednu generáciu. Nemôžeme sa viac tešiť, že sa Sauronov mocný hlas vráti na pódium a že sa o tento výnimočný moment podelíme s vami, našimi vernými fanúšikmi!

Zároveň máme aj trpkú správu: ,,Rasta odchádza z postu speváka . Touto chvíľou mu chceme poďakovať za jeho 14 rokov oddanosti. Bol obrovskou súčasťou cesty Decapitated a my sme mu nesmierne vďační za všetko, čím prispel. Prajeme mu len to najlepšie v jeho ďalšom pôsobení.

„Čo sa týka budúcnosti, s radosťou vám predstavujeme nášho nového speváka Eemeliho Boddeho. Niektorí z vás ho možno poznajú z jeho spolupráce s fínskym @morssubitaofficial alebo z jeho účasti na soundtracku ku kultovému filmu Heavy Trip. Eemeli prináša neuveriteľný hlas a elektrizujúcu prítomnosť na pódiu, a my sa už nevieme dočkať, kedy zažijete energiu, ktorú prinesie do kapely.  Prvýkrát si s nami zaspieva na  A Night Of Salvation. Dúfame, že sa k nám pridáte a zažijete s nami nezabudnuteľnú šou!“

Rasta dodal vo svojom vyhlásení: „Nastal čas, aby som opustil Decapitated. Po všetkých tých rokoch s kapelou to bolo pre mňa ťažké rozhodnutie. Bola to neuveriteľná cesta s množstvom skvelých spomienok a chcel by som sa poďakovať každému človeku, ktorého som na tejto ceste stretol – kapele, našim spolupracovníkom a všetkým, ktorí s nami počas môjho pôsobenia spolupracovali a podporovali nás.

„Bolo úžasné byť súčasťou DECAPu a vidieť, ako kapela v priebehu rokov rozkvitá. Prajem im všetko najlepšie.

Linky:gf
http://www.decapitatedband.net/
https://www.facebook.com/decapitated/
https://www.instagram.com/decapitatedband/
https://www.youtube.com/c/decapitated

Zdroj: https://lnk.sk/ixr5

Sodom – remastrovaná verzia Tapping the Vein

11.10.2024

sodom kapela 2024Nemecká legenda Sodom zdieľala videoklip k singlu Wachturm. 15. novembra vypustí do sveta remastrovanú verziu kultovej platne Tapping the Vein. Tá pôvodne uzrela svetlo sveta v roku 1992.

sodom tapping cover

Tracklist:

  1. Body Parts
  2. Skinned Alive
  3. One Step over the Line
  4. Deadline
  5. Bullet in the Head
  6. The Crippler
  7. Wachturm
  8. Tapping the Vein
  9. Back to War
  10. Hunting Season
  11. Reincarnation

Okrem týchto songov sa tam objavia aj tri bonusové a tri živé piesne (z koncertov Tokyo 1992, Düsseldorf 1992 and Cologne 1992).

Linky:
http://www.sodomized.info/
https://www.facebook.com/sodomized/
https://www.instagram.com/sodom_band_official/

Zdroj: Chipster PR and Consulting

Superband Powerflo ohlásil nový album

10.10.2024

powerflo kapela 2024Na scéne sa objavil ďalší zaujímavý superband. Členmi Powerflo sú: spevák Senen „Sen Dog“ Reyes (Cypress Hill), vokalista/gitarista Billy Graziadei (Biohazard), basák Christian Olde Wolbers (ex-Fear Factory) a bubeník Fred Aching.

Prvého novembra vydajú album Gorilla Warfare. Samotné vydanie zastrešia New Damage Records.

powerflo gorilla cover

Tracklist:

  1. I’m A Killer
  2. You Ain’t My Judge
  3. Gorilla Warfare (feat. Ernie C)
  4. War Machine
  5. The Wrong One
  6. Head Strong
  7. Isolation
  8. Big Dog
  9. Fuck Em All
  10. Drinkin’ Beer And Gettin’ Loud

Vypočujte si druhý singel War Machine:

Prvý singel:
Gorilla Warfare: https://youtu.be/pQn4x8jshlU?si=bwdbggra2AKHfeqe

Linky:
https://powerflomusic.com/
https://www.facebook.com/powerflo

Zdroj: https://lnk.sk/zjmt

Vychází čtvrtý singl dark country projektu POLY NOIR; Všechno přikryté je tmou

11.10.2024

Dark country projekt POLY NOIR Polyho z INSANIE, který se po letech odhodlal realizovat, se blíží vydání debutové desky. Čtvrtou ochutnávkou budiž skladba nesoucí název „Všechno přikryté je tmou“.

Crowdfunding stále běží ( https://donio.cz/poly-noir )

Album vyjde už začátkem příštího měsíce. Tahle písnička je čisté dark country a z velké části se inspiruje atmosférou první řady TV seriálu “TrueDetective”,prohlubujesmysl skladby ústřední postava celého projektu Poly: „Nekonečná krajina, která zlověstně mlčí, a přitom už se na pozadí chystá něco, čemu nejsi schopen zabránit.Při nahrávání jsem se spolehl jen na akustické kytary a zpěv, vynechal jsem smyčce, sbory a další opulentní omáčky.Chtěl jsem zkusit jednoduchou temnou baladu, která se dá hrát ve tmě u ohně.“

Vizuál k singlu bude neméně zajímavý: „K písničce “Všechno přikryté je tmou” se právě stříhá videoklip, který jsme z větší části natáčeli ve staré románské kapli v Rybníkách u Moravského Krumlova,”láká Poly. POLY NOIR není jen striktně studiovou záležitostí, pro potřeby živé produkce vznikla skupina THE HOLY SPIRIT SMUGGLERS, která odehraje dva koncerty, na kterých se album „K mýmu ohni nesedej“ bude slavnostně křtít.

Předobjednávky desky jsou spuštěny (https://www.sparkshop.cz/poly-noir-k-mymu-ohni-nesedej-cd/)

Album „K ýmu ohni nesedej“ vychází 1. 11. u Smile Music a bude pokřtěné na pouhých dvou koncertech:

28. 11. Brno, Kabinet múz
4. 12. Praha, Cross Club

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *